IEMAND DIE JOUW WELZIJN ALTIJD VOOROP STELT

Een doula biedt ondersteuning in je zwangerschap, tijdens en na een bevalling. Op fysiek, emotioneel en praktisch vlak. Ik doe dat specifiek voor zwangere vrouwen die hun welzijn willen vergroten op hun werk.

“Ik dacht dat het erbij hoorde, dat het normaal was,” hoor ik vrouwen te vaak zeggen. Heb je iedere dag fysieke pijn? Krijg je vervelende opmerkingen van je collega’s? Krijg je geen kolftijd of ruimte? Weet je niet hoe je je zwangerschap, het moederschap en je werk kunt combineren? Boek dan nu een consult. Ik kan je verzekeren dat veel dingen die jij als zwangere vrouw of als moeder op je werk meemaakt niet ‘normaal’ zijn.

 

Je hoeft niet door te lopen met fysieke of mentale klachten. Je (ongeboren) baby en jij mogen niet lijden onder je werk en je mag echt iets verwachten van je werkgever. Als bedrijfsdoula kan ik je daar alles over vertellen. Ik weet veel over zwangerschap, geboorte en de postpartumperiode in combinatie met je werk. Ik kan je praktische tips geven, vertellen wat je rechten zijn of een luisterend oor bieden. Kan ik je niet verder helpen? Dan heb ik een enorm netwerk van professionals waar ik je naar kan doorverwijzen.

 

Het cliché dat er zoveel gebeurt in je lichaam, je brein en in je leven tijdens en na je zwangerschap is een understatement. Er groeit een nieuw mens in jou, je bereidt je voor op een nieuw leven en ondertussen verwacht de buitenwereld dat je doorwerkt alsof er niks aan de hand is. Het is logisch dat je daar soms mee worstelt. Maar je hoeft het niet alleen te doen.

 

Ik had gewild dat ik eerder hulp had gezocht in mijn eigen postpartum periode. Misschien moet jij ook een enorme drempel over? Maar dat is de eerste belangrijke stap. Je bent niet zwak als je het niet altijd alles in je eentje kunt. Dát is normaal. We hebben elkaar nodig. Gun het jezelf, zoals je het een goede vriendin ook zou gunnen.

 

In mijn boek Spuug op je blouse vertellen 18 moeders openhartig over hun ervaringen en geven experts hun beste tips. Ik sta ook voor je klaar. Dus boek nu een consult en ik help je op weg.

 

Wat kun je verwachten tijdens een consult?

Het is heel simpel. Je vertelt wat je bezig houdt en waar je tegenaan loopt. Ik vraag door en geef een samenvatting. Als we de kern te pakken hebben, bespreken we op basis daarvan je behoefte.

 

Ik kan je

– Vertellen wat wel en niet ‘normaal’ is

– Fysieke oefeningen geven voor thuis en op je werk

– Praktische (fysieke) tips geven voor in je dagelijkse leven

– Ontspanningstechnieken laten ervaren

– Vertellen wat je rechten op je werk zijn

– Informeren over allerlei keuzes tijdens en na je zwangerschap

– Tips geven voor wanneer je weer aan het werk gaat

– Doorverwijzen naar boeken, podcasts, websites en andere experts

 

Het is mijn intentie dat je je aan het einde van het gesprek lichter voelt, gehoord en gezien. En je gaat sowieso met een hoop praktische tips naar huis.

 

Als bedrijfsdoula

– weet ik alles over zwangerschap, geboorte en de postpartum periode

– ken ik je rechten op je werk

– stel ik jouw welzijn als prioriteit

– bied ik je een luisterend oor

– bied ik je mentale en emotionele steun

– geef ik je fysieke tips

– denk ik met je mee

– help ik jou met het stellen van prioriteiten, het bewaken van je grenzen en het maken van keuzes die bij je passen

– geef ik je de ruimte om te zijn

– heb ik een netwerk van experts om naar door te verwijzen indien nodig

 

 

Dit zeiden andere moeders:

“Het gaat zo veel beter dan de afgelopen weken! Vorige week vertelde je me dat ik een achtste van mijn werktijd mag rusten. Ik heb dit besproken met mijn werkgever en nu ik twee keer per dag 30 minuten extra pauze neem, voel ik me zo veel beter. Mijn pijnklachten aan mijn polsen en rug zijn totaal verdwenen. Had ik dit maar eerder geweten. Ik wist gewoon niet dat ik hier recht op had.”

 

“s Nachts in bed hoor ik jouw stem wanneer ik me omdraai. Jouw video waarin je uitlegt hoe ik het beste kan omdraaien in bed, heeft mijn nachtrust enorm verbeterd. Minder pijn en meer slaap waardoor ik me ook overdag op mijn werk een stuk beter voel.”

 

“Ik voelde me zo rot na het gesprek met de bedrijfsarts. Ik snapte niet dat ze opmerkingen maakte over ander werk zoeken en minder uren gaan werken. Het was een opluchting om van jou te horen dat ze dat ook helemaal niet had mogen zeggen. Ik heb me als nog ziek gemeld en neem nu de tijd om te herstellen, voordat ik weer aan het werk ga.”

 

Boek jouw consult hier.

 

 

GRATIS DOWNLOAD: TO-DOULA LIJST

Houd je net als ik van lijstjes? En kun je wel wat richting gebruiken tijdens en na je zwangerschap op je werk? Als bedrijfsdoula help ik je op weg. Download mijn overzicht met tips over je rechten, wanneer je wat kunt regelen en waar je allemaal aan kunt denken.

Vul je e-mailadres hieronder in en je ontvangt de To-Doula lijst direct. 

JA, IK WIL DE TO-DOULA LIJST!

3 + 4 =

BLIJF OP DE HOOGTE

Abonneer je op mijn nieuwsbrief en ontvang mijn nieuwste vlogs, yogavideo's en podcasts.

MENU

Over Ina Heijnen

Spuug op je blouse

Bedrijfsyoga

Bedrijfsdoula

Privélessen

Shop

HANDIG

Privacy statement

Algemene voorwaarden

Copyright 2019-2022 Ina Heijnen