SPUUG OP JE BLOUSE/ INA HEIJNEN IN DE MEDIA

Interviews met mij, artikelen over Spuug op je Blouse en blogs die ik zelf schreef. Je vindt alles wat er in de (sociale) media over mij en mijn boek verschijnt op deze pagina. Ook een blog van mij op jouw platform? Leuk! Kijk voor mijn gegevens op de contact-pagina. 

INTERVIEW: NU.nl

INTERVIEW: NU.nl

Nu.nl vroeg mij om een reactie nadat actrice Soundos El Ahmadi werd afgewezen voor een rol, nadat zij had verteld zwanger te zijn. Het interview is hier te lezen op nu.nl

PODCAST: Mama breekt taboes

PODCAST: Mama breekt taboes

Een openhartig gesprek met Iris van de podcast Mama breekt taboes. "Naast kennis en tips en tricks, deelt Ina ook haar eigen persoonlijke verhaal. Hoe ook zij, ook al wist ze wat ze kon doen, tegen drempels aanliep rondom de zwangerschap van haar nu acht maanden oude...

PODCAST: Intense Babytijd

PODCAST: Intense Babytijd

Carlijn Quaars interviewt Ina in haar podcast Intense Babytijd. We praten over de kraamtijd, zwangerschap en natuurlijk de combinatie met werk. De aflevering is hier te beluisteren.

ARTIKEL: Ouders van nu

ARTIKEL: Ouders van nu

Journaliste Jorien Thijs, zelf zwanger van de vierde, schreef een artikel over zwangerschapsdiscriminatie en vervelende opmerkingen van collega's. "We bespreken een aantal schrijnende gevallen. Vrouwen die stuk voor stuk shit over zich heen kregen toen ze in...

ARTIKEL: Vakblad Nataal

ARTIKEL: Vakblad Nataal

Journaliste Denise Hilhorst interviewde Ina voor vakblad Nataal. Ook vertelt verloskundige Carlaine Lenders over de training die ze bij Ina volgde. "Lenders had voordat ze de training volgde wel eens van zwangerschapsdiscriminatie gehoord, maar wist er te weinig van...

INTERVIEW: Kiind magazine

INTERVIEW: Kiind magazine

Een groot interview in Kiind magazine geschreven voor Nelleke Bos. Ik vertel over mijn eigen reis als (aanstaande) moeder en hoe mijn boek Spuug op je blouse is ontstaan. Een mooi gesprek! "De lat ligt hoog en voor veel vrouwen is het een opgave om daarin hun eigen...

BOEK: Ik denk dat ik het wel kan

BOEK: Ik denk dat ik het wel kan

Journaliste Franke van Hoeven schreef het boek Ik denk dat ik het wel kan - Alles wat je als kersverse moeder wil weten voor een relaxed eerste jaar. Op een grappige en eerlijke wijze vertelt ze wat ze wat ze zelf graag had willen lezen toen ze zelf net moeder werd....

ARTIKEL: De Verloskundige

ARTIKEL: De Verloskundige

"Een verloskundige kan een zwangere helpen beter voor zichzelf op te komen", vertelt verloskundige Paulien van Vught in vakblad De Verloskundige. Paulien volgde als een van de eerste de training Rechten op het werk - De cruciale rol van de verloskundige. "Tijdens de...

ARTIKEL: NU.NL

ARTIKEL: NU.NL

Hoe combineer je je zwangerschap met je werk als ZZP'er? Wat kun je doen om je goed voor te bereiden? In dit artikel op nu.nl geef ik tips!

ARTIKEL: Geboortezorg

ARTIKEL: Geboortezorg

Zwangerschapsdiscriminatie is nog steeds een groot probleem in 2020. Verloskundigen kunnen een belangrijke rol spelen om vrouwen beter te informeren en door te verwijzen. Journaliste Denise Hilhorst schreef een uitgebreid artikel over mijn training aan verloskundigen....

BOEK: HOW ABOUT MOM

BOEK: HOW ABOUT MOM

How about mom, is net als Spuug op je blouse, een boek vol eerlijke verhalen. Als bedrijfsdoula ben ik een van de tien experts die (aanstaande) moeders enkele tips mag geven. Je vindt me ook terug in de gratis app.

INTERVIEW: DREEFNIEUWS

INTERVIEW: DREEFNIEUWS

In de glossy editie van Dreefnieuws mag ik vertellen over Utrecht Overvecht en mijn werk.

INTERVIEW: DE GEBOORTENIS

INTERVIEW: DE GEBOORTENIS

Holistisch arts Nienke Stoop interviewde me voor de website van De Geboortenis. Een platform dat zich inzet voor zwangeren, ouders en geboorte-professionals. Je leest het interview hier.

PODCAST: MOTHER YOUR MINDSET

PODCAST: MOTHER YOUR MINDSET

In gesprek met Marisa Landman in haar podcast Mother your Mindset. We praten over je kind als spiegel, jezelf iets gunnen, mijn persoonlijke ervaringen als moeder en natuurlijk mijn boek. Luister de aflevering hier.

TIJDSCHRIFT: OUDERS VAN NU

TIJDSCHRIFT: OUDERS VAN NU

Twee pagina's in de Ouders van Nu (juni 2020) over mijn eigen ervaring en de motivatie om Spuug op je blouse te schrijven. In Ouders van Nu (juni 2020)

ARTIKEL: HOW ABOUT MOM

ARTIKEL: HOW ABOUT MOM

How about mom schrijft over het onderzoek naar zwangerschapsdiscriminatie en de rol van de verloskundige. Je vindt het artikel hier.

PODCAST: MAMA’EN NINA PIERSON

PODCAST: MAMA’EN NINA PIERSON

In de podcast van Nina Pierson spreken journalist Neeltje Bollen en ik over zwangerschapsdiscriminatie: waarom komt het nog zoveel voor, en wát kunnen we hieraan doen? We filosoferen onder andere over de verlenging van het partnerverlof en het verschil dat dit...

ARTIKEL: VAKBLAD VROEG

ARTIKEL: VAKBLAD VROEG

Student Verloskunde, Julia van Alff, deed in opdracht van mij onderzoek naar de ervaring van zwangerschapsdiscriminatie én de rol van de verloskundige. Vakblad Vroeg publiceerde er dit artikel over.

APP: HOW ABOUT MOM

APP: HOW ABOUT MOM

How about mom is dé app om moeders door het eerste jaar heen te begeleiden. Als expert schreef ik mee aan twee van de thema's in de app: grenzen stellen en terug naar werk. De app is gratis te downloaden in je favoriete appstore.

MAGAZINE JEUGDARTSEN: RECENSIE

MAGAZINE JEUGDARTSEN: RECENSIE

Van deze recensie in het Magazine voor Jeugdartsen werd ik uiteraard heel blij! "Dit boek is een aanrader voor alle werkende vrouwen die bezig zijn met de balans tussen werk en privé. Een boek om eerst zelf te lezen en daarna in de wachtkamer van het consultatiebureau...

PODCAST: DE VERWACHTING

PODCAST: DE VERWACHTING

In deze mooie podcast serie vertel ik mijn persoonlijke verhaal. Hoe verliep mijn zwangerschap? Hoe was de geboorte van onze dochter en de periode daarna? Waarom heb ik Spuug op je blouse geschreven? Je hoort het allemaal in De Verwachting Podcast.

LINKEDIN PANEL: KOLVEN OP JE WERK

LINKEDIN PANEL: KOLVEN OP JE WERK

Vivian Aqcuah is Workplace Wellness Advocate. Op LinkedIn hosts ze live panels over diverse onderwerpen. Ik praatte mee in de aflevering over Kolven op je werk. Kijk de uitzending hier terug.

BLOG: ACHMEA

BLOG: ACHMEA

Op de pagina 'Werken bij Achmea' is een aangepast interview met senior manager Linda terug te vinden. Linda koos er voor om na de geboorte van haar kind fulltime te gaan werken. En daar vinden mensen wat van. Lees het artikel hier.

BOEK: ZO BEVAL IK

BOEK: ZO BEVAL IK

'Spuug op je blouse' wordt genoemd in het boek 'Zo beval ik in vertrouwen' van Brun Kuipers. Dit doe-boek is voor zwangere vrouwen ter voorbereiding op de geboorte en de periode erna. Meer info vind je op www.zobevalik.nl

ARTIKEL: SPROUT

ARTIKEL: SPROUT

Ondernemersplatform Sprout besteedt ook aandacht aan kolven op het werk en het ontstaan van Colve. Lees het volledige artikel hier.

TV: JINEK

TV: JINEK

Eva Jinek deelt het item van Editie NL aan tafel. Hilariteit over het woord 'kolfporno'. Kijk de uitzending hier.

TV: EDITIE NL

TV: EDITIE NL

Waarom is ontspanning zo belangrijk om te kunnen kolven? En waarom is Colve de oplossing voor alle slechte kolfplekken? Kijk de uitzending van Editie NL.

ARTIKEL: BORSTVOEDING.COM

ARTIKEL: BORSTVOEDING.COM

Onderzoek van Borstvoeding.com wijst uit dat 62% van de Nederlandse vrouwen geen geschikte kolfruimte heeft. Colve kan de oplossing bieden.

KRANT: ALGEMEEN DAGBLAD

KRANT: ALGEMEEN DAGBLAD

In samenwerking met Colve kaart ik het probleem van kolven op de werkvloer aan. Lees het artikel op de site van ad.nl.

TV: DE MONITOR

TV: DE MONITOR

Teun van de Keuken en ik praten In de uitzending 'Zwanger en genaaid' van De Monitor (KRO-NCRV) over zwangerschapsdiscriminatie. Kijk de uitzending hier terug.

BLOG: BAREN & ZO

BLOG: BAREN & ZO

Waarom zou je yoga 'moeten' doen tijdens je zwangerschap? Ik schreef er een blog over voor Verloskundigenpraktijk Baren & Zo.

OPINIE: KIIND MAGAZINE

OPINIE: KIIND MAGAZINE

Mijn opiniestuk werd opgepikt door Kiind magazine. Na de ophef rondom het interview met gynaecoloog Bas Veersema in de Volkskrant. Ik was het niet helemaal met hem eens...

VIDEO: VRÉNELI STADELMAIER

VIDEO: VRÉNELI STADELMAIER

Een vrolijke video, met een serieuze boodschap op het YouTube kanaal van auteur, spreker en feminist Vréneli Stadelmaier. Ze is een van de experts in Spuug op je blouse.

REVIEW: CAREER & KIDS

REVIEW: CAREER & KIDS

Annemie Schuitemaker, is een van de experts in Spuug op je blouse. In dit artikel schrijft ze een review over het boek en legt ze het belang van 'maternity coaching' uit. Lees meer

INTERVIEW: BAREN&ZO

INTERVIEW: BAREN&ZO

Verloskundige Marlies Koers van praktijk Baren & Zo interviewde me. We praten over zwangerschapsdiscriminatie en het combineren van zwangerschap en werk. Marlies werkt zelf ook aan haar boek 'Dagboek van een verloskundige'. Ik ben enorm nieuwsgierig!

INTERVIEW: DE MONITOR

INTERVIEW: DE MONITOR

Tv-programma De Monitor van KRO-NCRV interviewde me over mijn werk als bedrijfsdoula en zwangerschapsdiscriminatie in Nederland. Binnenkort komt de tv-uitzending online. Lees het artikel hier.

BLOG: HRCOMMUNITY

BLOG: HRCOMMUNITY

HR Community is met 100.000 leden, de grootste community in het HR-werkveld. Ik schreef een blog voor hen over zwangerschapsdiscriminatie.

BLOG: WEAREPINK

BLOG: WEAREPINK

LEES HIER Voor Wearepink schreef ik een blog over het belang van jezelf serieus nemen tijdens en na je zwangerschap. Klachten horen er niet altijd bij.

LINKEDIN: TEGENGELUID

LINKEDIN: TEGENGELUID

Sander Schimmelpenninck schreef in zijn Volkskrant column dat we het 'lachertje van Europa' zijn en dat Nederlandse vrouwen meer moeten werken. Zoveel mogelijk werken en geld verdienen zijn volgens hem de heilige graal. Het is duidelijk dat hij geen vader...

GETIPT: EINDELIJK SLAPEN

GETIPT: EINDELIJK SLAPEN

Beter slapen tijdens je zwangerschap? Ewelina van Eindelijk Slapen schreef er een uitgebreid artikel over en ze verwijst naar mijn yoga nidra opnames.

BLOG: HRCOMMUNITY

BLOG: HRCOMMUNITY

Wat doe je als werkgever met een zwangere werknemer? Mijn tip? Rem haar af. Waarom lees je in deze blog voor HR Community.

INTERVIEW: TROUW

INTERVIEW: TROUW

Met welke waarden voed je je kind op? Ik vertelde erover in Trouw.

BIJDRAGE: HOW ABOUT MOM

BIJDRAGE: HOW ABOUT MOM

Tips voor al je weer aan het werk gaat na je zwangerschapsverlof. Ik deel mijn inzichten in dit artikel van How about mom.

LEZING: KIIND FESTIVAL

LEZING: KIIND FESTIVAL

Een eerste lezing over de onderwerpen van mijn boek tijdens het Kiind geboortefestival. Hoe is de combinatie zwangerschap/moederschap en werk voor jou?

MENU

Over Ina Heijnen

Spuug op je blouse

Bedrijfsyoga

Bedrijfsdoula

Privélessen

Shop

HANDIG

Privacy statement

Algemene voorwaarden

Copyright 2019-2022 Ina Heijnen